sobota 29. srpna 2009

Divadla, výstava a cyklodílna v Truhlářské

V sobotu 29. srpna se uskuteční první divadelní představení v dočasné základně squatterů ze zničeného squatu Milada v Truhlářské 11 na Starém Městě pražském.
Svou hru "Lov na losa" zde předvede spolek Kusthaus, pod režijním vedením Miroslava Drábka. Začíná se ve 20:00, více o představení i divadelnících nalezente na webu kunsthaus.sananim.cz.

Další divadelní představení budou pokračovat. Hra „Ubu paroháčem“ studentského divadla Nahoď s věnovaním starostovi městské částí Praha 8 Josefu Noskovi, který se na likvidaci squatu Milada také náležitě přiživil, proběhně 6. září 2009.


V Truhlářské rovněž probíhá výstava „Svatý Hubert je žena“. Vystavují výtvarníci z Uměleckoprůmyslové školy v Praze - prof. Jiří Beránek, Jan Boháč, Zuzana Beránková, Magdalena Poplawska, Katka Čížková, Zdeněk Russmann, Kristina Vašíčková, Jan Morávek, Jindra Barchini. Navštívit ji můžete do 15. září 2009, otevřena je středa - neděle 12:00-18:00.

„Truhlářskou se pomalu, ale jistě daří oživovat, tak aby nebyla zcela mrtvým domem,“ pochvaluje si Teta Milada. „Kromě vysloveně veřejných akcí, probíhají i privátnější jako jsou například kurzy figurální kresby, i o ty je velký zájem.“

Již v srpnu proběhla první DIY Cyklodílna – společné opravy cyklistů a jejich báječných létajících strojů. Cyklodílny v Truhlářské budou každou druhou středu od 17:30 do 20:30 tedy 2.9., 16.9., 30.9., 14.10. a tak dále. Report z minulé cyklodílny naleznete na prahounakole.cz


Kolektiv Milada se zapojuje do Týdne nepřizpůsobivosti, který připravuje česká sekce iniciativy FreedomNotFear.cz. Celý týden protestních akcí zahájí obsazení nového squatu – místo je zatím utajené, ale 12. září buďte ve střehu a přijďte nás podpořit. 

„Plán na nové autonomní centrum vznikl ještě před vyklizením Milady, ale po jejím zničení nabyl na významu,“ upřesňuje teta Milada. „Každopádně vybraný objekt je dlouhodobě nevyužívaný a doufáme, že se nám podaří mu vtisknout nový život.“ Akce má i mezinárodní podporu, podrobněji se jí věnuje web sept09.squat.net


Týden nepřizpůsobivosti kriticky reaguje na současné tažení proti „nepřizpůsobivým", ať už jsou za ně kdokoli, kdo se nehodí většinové společnosti do krámu. Nálepka „nepřizpůsobiví“ je přitom často jen politicky korektní výraz pro rasistické a xenofobní názory. 

Týden protestů a dalších akcí vyvrcholí v sobotu 19. září DIY karnevalem, který je již tradiční každoroční událostí freetekno scény. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.