sobota 11. července 2009

Nedělní akce na Kampě

Kolektiv Milada připravil na nedělní večer další veřejnou akci. 

V neděli 12. července vystoupí v Praze vegan punkerka Tes (domovem v Holandsku) se svým sólovým akustickým projektem doprovázená jihlavskou Rudou lůzou. "Koncert", pokud se tak dá vystoupení pod širým nebem nazvat, proběhne od 20:00 na pražské Kampě.

Vystoupení se koná v rámci akcí na protest proti vystěhování squatu Milada. Je to právě tento druh koncertů, který se ve sklepě Milady odehrával. Když jsme teď o tyto prostory přišli, nezbývá než vystupovat na ulici. Na druhou stranu je to i příležitost ukázat, že "squaterské" kulturní akce nejsou rejem alkoholu, drog a grilování malých dětí.

TES (Holandsko) + RUDÁ LŮZA
neděle 12.července 2009
Praha, Kampa 


Tes prošla několika holandskými punkovými skupinami, aby nakonec před několika lety začala se svým sólovým akustickým projektem. V roce 2005 vydala první desku s vlastními písněmi hranými na kytaru a piáno. Minulý rok následovala druhá deska "War is Peace, Freedom is Shopping, Ignorance is Strength, Compassion is Terrorism" (Válka je mír, svoboda je nakupování, ignorance je síla, soucit je terorismus), na jejíž podporu Tes vyjela na evropské turné. V textech svých písní se zabývá nejen právy zvířat, ale i politikou a obecně názory na důležité věci okolo nás.

Rudá lůza je jihlavským akustickým projektem, který postupně vykrystalizoval do podoby jednoho chlapíka s kytarou s chytrými a ostrými politickými texty.

Tes na MySpace: www.myspace.com/lazychairpolitics
Tes na webu: http://tes.punkportal.hu

Milada roky nabízela zdarma koncertní prostory a byla otevřená i kapelám, které jinde v Praze udělat prostě nešly. Vystupovala v ní i celá plejáda domácích hc/punk kapel. Hardcore scéna při nejrůznějších příležitostech dokázala, že je schopna nabídnout pomocnou ruku různě poškozeným ze svých řad (kapely okradené na turné atd.). Nyní je čas, aby Miladě a lidem okolo ní oplatila vlídnou tvář – a toto vystoupení je pokusem s tím začít. Na místě bude vybíráno dobrovolné vstupné a po zaplacení cesťáku Tes bude případný výtěžek věnován kolektivu Milada. Potřeba je každá koruna – nejde o to, že bývalí obyvatelé a obyvatelky Milady se ze dne na den ocitli bez domova a často i bez veškerých svých věcí (často vyvázli jen s tím, co měli na sobě); jak jedna z nich poznamenala, stejně měli většinu svého majetku z kontejnerů a bez problémů si tam najdou to, co potřebují. Skutečným problémem jsou ale například soudy s několika obviněnými; právní pomoc přijde jistě na několik desítek tisíc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.